Så kom snön, den årliga vintern. Det är inte desamma som i December, försökte spela julmusik i bilen och värma på glögg om kvällen men det är helt klart inte desamma. Det är olika. Det väntar inga presenter.

Natursnö kommer, ser fantastiskt ut men sen försvinner den. Alldeles för fort. Det är ingenting att lita på. Det är som ett förhållande som bara bygger på sex. Man blir lite hänförd, uppspelt och lägger ner en väldans massa jobb och pengar men sen vips så är det andra tider och man står där i regnet. Man kan inte lita på natursnö eller ett KK, det är sånt man lär sig, när man står i regnet med repor i skidorna eller efter att sista bussen gått hem. Men tanken var god, och visst har det haft sina stunder.

Finns det konstsnö så snackar vi en annan liga. Högsta ligan. När det är bra då är det riktigt bra. Halleluja. Tavlor faller ner från väggarna. Trycket, timingen oh timmarna flyger förbi. Yes! Rätt sak på rätt plats.

Lövhultsloppet i Söndags, ute på natursnöslingan när stavarna bröt igenom och fastnade och ryckte till i axeln på väg upp. Jävlar vilken kokande vrede. Aldrig mer men om och om igen.

Roligt lopp. Tack Nässjö. Tack David Elgh för langningen, är tacksam.

Det är ett misstag att haka upp sig på sin otur. Det måste upprepas. Efter en kilometer i tisdags så lossnade handtaget från staven, tänk om det hänt sista varvet i Söndags. Ibland är marginalerna på min/din sida. In i bilen och direkt till TB och limma staven. Det är en extra pappa de! Världens bästa. In i bilen igen och tillbaks och fortsätta där man slutat. Kvällar. Ingen klarar sig ensam.

Det går åka skidor i regn också, det är bara inte samma som i solsken.

Sörg inte natursnön? Är konstsnön mindre naturlig? Gjord av naturen av naturen. Det är inte det minsta onaturligt i min värld. Fullt naturligt att man hellre vill åka på den också.

Jan Björklund tackar för sig, tolv år, det är en slipad sten de. Vi tackar. Allt häckel och hat, du har stått pall, länge. Sånt imponerar. Vem vill bli politiker idag?, minsta lilla krognota så kommer moben. Fan folk, vi får dom politiker vi förtjänar. Vi bör ha handlingskraftiga men vanliga människor inte tillrättalagda fegisar. Finns det nån politiker som är gillad men inte hatad? Färgstarkt är bättre än grått och trist och det gäller alla dagar i veckan. Frågan är vem som blir din efterträdare. Om det blir någon som man åkt båt med? En kväll tog ja med ett gäng ut i en sandgrop för att skjuta lite revolver, en snubbe ”Ingen tar kort, ja är politiker.” Möjligtvis nya ledaren för liberalerna. Tänk om det kom ut. Alla miljöjournalister  ”han skött pistol på naturen nu vill han bestämma”. Skandal. Någon måste hängas, alltid. En applåd till alla som vill bli politiker idag, stå på er.

Kalle Berglund svenskt rekord på 1500m. Jisses. Imponerande. Obs! Klippet nedanför är inte det aktuella loppet men 1500 är alltid 1500. Njut.