Solen, vad varm den var i helgen. Kändes nästan lite lurt när man kände den mot kinden. Det gnistrade om världscupsbanan och dess branta backar. Det är en annan sorts människa som ska forcera dom till helgen det är ett som är säkert. Dom flesta varven vände man på toppen, dom där backarna får eliten syssla med. Ändå extremt tacksam över att få åka skidor en sån här vinterdag. Med Qvarnström den fjäderlätta dessutom.Kände lite på farten några varv och kanske finns det lite hopp ändå. Men blev lite besviken när ja såg på klockan att vi bara åkt 30km, när alla andra tävlar över fyrtio så har en annan solåkt med lite drag. Mjäkigt. Sedan märkte ja att nya strumpor fattades i packningen och en skugga föll över Ulricehamn.

Det var som en aura lyste över Hallby ikväll. Så otroligt fint. Många olika slingor uppkörda, det går att variera sig. Kul. Pistmaskinförarem Marcus verkar vara en stjärna. Riktigt kul, sen tappade ja en truga som försvann spårlöst. Inte ens elljuslamporna kunde lysa upp det bäcksvarta.

Fick felmeddelande i bilen först om växellådan, sen om bränslefiltret och motorstyrningen. Och sedan startade den inte,inte ens med startkablar. Fick bli bärgare till verkstan. Dagen efter startade den, enligt pappret femtio gånger. Snart står man väl där igen, och svär. Nattsvart.

Får ändå ingen fart i det här med skidåkningen, måste vara trägen, trägen.

När blir det lopp, Västgötalopp? Nässjö? Hallbylopp?

Ulf Lundell på turné till sommaren. Folkparken i Huskvarna bokad. Även han blir väl trött på ensamheten. Vill ut på vägarna. Promenera på förmiddagarna. Äta salladslunchen från Coop. Sova en stund. Soundcheck. Skjorta på sen fatta Fendern om halsen och ut i det magiska. Man blir aldrig för gammal för att bli dyrkad.

Ärtsoppa på burk, lättöl och hela internet. Ungkarlskvällarna. Det man kommer minnas.

Vart tog hon vägen? Min danspartner. Hur mer jag tänker på det så framstår det som jag inte kommer ihåg alls så mycket som ja bör, när det gäller dans. Man får bjuda in, plugga in paddan och fräscha till sig.

Vad är allt det här? Skidåkning, bilbekymmer, färdig mat på burk. En tillvaro. Det är lite ljust det är lite mörkt. Tillvaro. Strävan och vånda.

Vad bör man göra? Hur vill man ha det? Vad säger Ulf?

Trevlig Onsdag Vänner