Vi tittade varandra djupt in i ögonen, la en spottloska i handflatan och slöt dom om varandra. Tar Jannes gäng en medalj denna sommaren tatuerar vi in en gran någonstans på kroppen. En sån sak är värd att förevigas sa vi till varandra. Det märktes att det var en seriös grej vi lovade. Nu drömmer jag om en semifinal. Men först ska vi ta oss an maskinerna från alplandet som Robban skrev igår. Vi är underdogs, men är det något som är unikt med detta mästerskapet så är det att favoriterna försvinner på löpande band. En efter en. Det började med Tyskarna, sedan Argentina, Portugal och Spanien. Igår var det på näppen att Belgarna fick boka biljetter hem, men de klarade sig. Stackars Japaner. Danskarna var värda ett bättre öde också, men så många straffar får man inte missa under ett världsmästerskap. Tur att vi har Granen!

Cyklisten och jag invigde sommarlovet med en tur ut till skärgården. Man får cykla med honom om man frågar snällt, tvättar kedjan ordentligt och inte gnäller när det går för fort. Det gjorde jag några gånger och det fick man höra efteråt ska ni veta. När jag drog honom en mil på kretsloppet i Borås förra året var gnäll det enda jag hörde, men i mål kom vi. King of the Mountain på fotö-bron, ville bara ha det sagt. 52km/h i snitt, åk dit och testa! Solnedgången är vacker men den blir ännu finare om man delar upplevelsen med sina vänner. Det är något visst med att bara sitta där och suga in det sista av dagen. Reflektera. Vi delade med oss av våra hemligheter och det känns som vi kom ett steg närmare varandra. Nästan lite sådär in på skinnet om ni förstår vad jag menar. Mitt långa hår gör sig bra i saltvatten. Jag gjorde ett par bakåtvolter från en klippa och spräckte handen mot en sten. När jag växte upp fanns det inga bokstavskombinationer, man kallades rätt & slätt för dampbarn. Blir bakåtvolten bättre kanske man kan imponera på någon i sommar, vi får se. Annars får man väl ljuga om att man surfar eller nåt annat coolt.

Snart börjar semestern. Kanske är det då man kan börja om på ny kula, få den här skutan att vända åt rätt håll. Arvid 2.0. Han som inte somnar på golvet 22.30 varje kväll. Tappa bort saker kommer jag alltid göra, ni känner mig vid det här laget.

Vad tror vi om matchen? 2-1 till Sverige, Granen på straff och äntligen släpper det för Forsberg som knorrar in en i bortre kryssen i 88e minuten? Snälla låt oss slippa förlängning bara, jag klarar inte av sånt där.

Forza Jannes gäng

Cykelkompis. Men också helt vanlig kompis.