ingen oro, tjabo

Snart en vecka sen varvet. Den lätta besvikelsen över att det tog 20 sekunder längre tid i år har lagt sig. Ingen fullträff men vad gör det. Släppa och gå vidare, ingen oro tjabo. Kanske kommer fullträffen ikväll i Eksjö, det brukar gå fort där och jag hade inte tänkt starta längst bak. Rainer Scholz passa dig, i år hänger dina 32:39 riktigt löst. Oskar gör comeback efter en skidsäsong. Alla som var med minns nedjoggen efter förra årets haveri i eksjö. Eller nedjogg är väl synd att kalla det, det handlade mer om primitiv överlevnad. Armrörelsen fanns där men benen bar inte riktigt. En sambo som höll armkrok hela vägen till omklädningsrummet. Det är kärlek det. Kärlek at it’s finest!

Eksjö har verkligen lyckats med sitt stadslopp. Det går på kvällen, mycket publik ute och tittar, banan slingrar sig fint runt centrala Eksjö och målrakan är helt perfekt på gågatan med affärer och restauranger utmed sidorna. Jag önskar Jönköping kunde få till ett riktigt bra och publikvänligt stadslopp också. Denna helgen hade varit helt perfekt när Jönköpings marknad pågår för fullt. Mycket folk som är ute och tittar plus att det är långhelg så att bjuda hit kompisar som kan stanna över natten hade inte varit några problem. Det ska vara centralt så för min del behöver det inte vara endast ett varv. Jag har kollat en del på youtube och där går det 10-kilometerslopp i USA som är fem varv, ibland mer. Tighta kurvor och mycket folk utmed som hejar på. Palle som speaker, en spektakulär målgång, spurtpris efter 4 kilometer. Fatta vilken stämning. Upp på bron, runda bryggan, bort till polisen innan man går på bron igen. Hela tiden ser man löparna runt om hela banan. Jönköping city run.

Igår blev det årsdebut på 5000 meter på Fredrikskans i Kalmar. Eller Kaamaa som man säger. Lagmatch med IKHP. Vi har halkat ner en division så tyvärr är motståndet inte lika bra som förra året då jag tampades en del med löparna från Högby. Vi startade i behagligt fyraminuterstempo första 3 kilometerna. Jag ville spara lite på krutet i benen till Eksjö så det fanns ingen anledning att gå hårt från början då det handlar mer om placering än tid i dessa lagmatcher. Med 2 kilometer kvar satte fart vilket resulterade i en avslutning på 6:07, kändes riktigt bra och kontrollerat. Bådar gott inför ikväll.

Ses i eksjö.

En Claesson, en Öhrn, en trött Oskar.

2 kommentarer

  1. Hoppas vi får se rosa kepsen på pallen idag

  2. Elisabet Antonsson

    2017-05-26 at 9:07 e m

    Fixa ett Jönköping city run, jag lovar att supporta:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2020 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑