Satte pepparn i halsen

En nästintill perfekt helg på Lidingö avslutades med att Peter Nilsson totalsågade Orup på vägen hem i höjd med nyköpingsbron. Vad säger karln där framme tänkte jag när jag satt och åt turkisk peppar i baksätet i hopp om att det skulle återställa mina ben. Han kan väl inte mena allvar? Jag som annars brukar ha svar på tal ganska direkt blev helt ställd. Fick tunghäfta. Satte pepparn i halsen. ”Det finns väl inget som bra med honom” fortsatte Peter, och betonade verkligen ordet inget. Han utnyttjade maktpositionen han hade i och med att det var hans bil vi åkte med, så jag höll mig tyst. Man vill ju inte gnälla liksom. Fortsatte att prata med Johannes Eklöf som åkte med oss hem. Det var ju typiskt att Johannes skulle få se mig i en sådan utsatt position, en stund av total blackout då jag inte hade svar på tal. 3e december spelar Orup på kinnarps arena, gå dit och låt ditt liv förändras (gäller framförallt dig Peter Nilsson)

Johannes verkade totalt oberörd av sin resa runt ön. En fantastisk debut som landade på 1:51:36 och en 34e plats i resultatlistan. Tider en annan bara kan drömma om. Jag har aldrig åkt bil med en så bra lidingöloppslöpare, inte vad jag vet i alla fall. Enligt träningsdagboken kommer han landa på 800 träningstimmar i år om det går som det ska. Det är endast några astmatiker från väst och våra egna elitskidåkare som tränar så hårt. Det är verkligen fascinerande att höra Johannes prata om sin skidåkning, så målmedvetet och helhjärtat. Önskar jag hade häften av den motivation som du har. Jag hoppas av hela mitt hjärta att det fortsätter gå bra för dig Johannes. Tänk att få se en åkare från Jönköping köra i landslagsdräkt en vinter, då hade ostkakan framför femmilen smakat om möjligt ännu godare!

Nu till lite reklam!
På lördag går äppleloppet av stapeln (jag har dock lärt mig stt det bara är båtar som kan gå av stapeln, men jag kommer nog fortsätta använda det uttrycket både i skrift och i tal)
Start kl 11:00 utanför Rudenstams gårdsbutik. Detta är ett lopp ni inte vill missa. Fantastisk miljö ibland äppelodlingarna där löparlegenden har lagt grunden till sin lyckade karriär. Vi skålar i mousserande innan vi springer iväg och sedan är det valfri fart runt en 5 kilometerslinga. Jonas Linderholm har ett svårslaget banrekord från 2014 då han var i PANGFORM. Kom och utmana det om ni vågar. Och som ni alla vet är detta återhämtningsloppet mellan Lidingö och ÖIS-loppet, därför blir det after run med korvgrillning och äpplen i slänten efter målgång. Ses där!

Swisha 150kr till nr; 1233 4678 67, skriv namn. Svårare än så behöver det inte vara.

2 kommentarer

  1. Säger bara Orup!!

  2. Jag har verkligen försökt hitta något bra med Orup, men det är inte lätt alltså. Skulle vara cowboypjucken då ;=). Får se om jag är hemma den tredje December.Är ju i Stockholm till helgen ,annars hade jag haltat runt äppleloppet. Fantastiskt fin terräng.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2022 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑