uppsnack; Göteborgsvarvet

På lördag går startskottet för världens största halvmarathon. Alltså 5 dagar till att fila ner tånaglarna, tejpa bröstvårtorna, dricka energismoothies och framför allt hålla sig frisk. Tänk vad häftigt att lilla sverige står som värdnation för några av världens största arrangemang. Då tänker jag främst på Göteborgsvarvet, Lidingöloppet, Vasaloppet, Vätterrundan som alla anses vara världens största i sin egen kategori. Det är mäktigt! 
 
Göteborgsvarvet hade förra året 64 325st anmälda, varav 17 312st inte kom till start. Där har ni de verkliga sponsorerna, de som betalar men inte springer. I göteborgsvarvets fall blir det en summa på 8,6miljoner kronor från löpare som inte kommer till start. En bra sponsor helt enkelt. 
 
Svårt att hålla i ett uppsnack med närmare 65 tusen startande, men om vi bantar ner det till de lokala löpare som jag känner till så kommer här en genomgång av de jag tror kommer springa snabbast på varvet.
 
 • Johannes Eklöf 
  – Skidåkaren som blev 178 på årets vasalopp. Vann nyligen friskishalvan i överlägsen stil på 1:17:49. Om han kommer till start på varvet eller ej vet jag inte, men han kan nog göra ner mot 1:15 om han har en bra dag på göteborgs gator. 
 • Oscar Claesson
  – Löptalang, konditionsfenomen, brädspelsexpert. Behöver väl knappast någon närmare beskrivning, han låter resultaten tala. Sprang nyligen Värnamo kvartsmaraton (10 549m) på 33:25 = 3:10min/km. Jag tror Oscar blir blir årets utropstecken på Göteborgsvarvet i år. Min gissning är att han går under 70 minuter. 
 • Oskar Lund
  – Efter en tråkig skidsäsong där Oskar stakade av högerarmen har det gått något bättre i löparskorna i år.  Ett överraskande PB på landsjön runt talar för att det kommer gå fort på varvet där Oskar i år gör debut både på halvmara och Göteborgsvarvet. En tid ner mot 1:14 – 1:15 är inte orimligt. 
 • Tony Hatefnejad
  – Jönköpings mest skadedrabbade långdistanslöpare, ständigt skadad aldrig i form. En kurs hos någon av JKPGs löpargrupper kanske skulle göra gott för lära sig lite löpteknik och på så sätt hålla sig skadefri. Gjorde 1:15:15 på kungsholmen runt helgen som gick och säger själv på bloggen att han är missnöjd. Potentialen finns där, en fullträff på varvet skulle kunna ge en tid ner mot 1:13. (1:16:02 förra året)
 • Arvid Öhrn
  – Bättre än någonsin. Siktar på 1:15 men är ödmjuk inför uppgiften. Bästa resultat i år; 32:59 på växjöloppet.
 • Niklas Agnesund 
  – Småbarnsföräldern som siktar på nytt PB på halvmaraton under 2016. Nuvarande perset ligger på 1:16 så om han springer varvet är han definitivt med i tåget som går mot 1:15.
 • Karin spjuth  Har mycket att leva upp till från förra året då hon blev 4e bästa svenskan i sin debut på Göteborgsvarvet. Klockan stannade då på 1:22:33, en fantastisk prestation. Placeringen blir nog svår att toppa då det är SM i år, men kan vi hoppas på ett nytt PB?
 • Madeleine Larsson – Varit ett litet frågetecken sedan senaste ungen anlände, men gav verkligen ett formbesked när hon vann vårruset på 16:32. Springer hon varvet? 
 • Jenny Johannesson – Utmanade Madeleine Larsson på träningstävlingarna tidigt i våras och på vårruset var hon strax över minuter efter. Springer hon varvet kan det bli ett sub 1:20 lopp men det är oklart om hon kommer till start. 
 • Markus JönssonKanske inte så lokal löpare men han har sprungit både landsjön runt och friskishalvan så han fick vara med på listan. Har fina PB med bl.a 1:12 på HM och 1:15 på varvet. Var sekunderna före Oskar Lund på Landsjön runt. Även Markus har en biljett till 1:15-tåget, kanske är det till och med han som är lokförare? 
 • Markus Johansson Gjorde imponerande 1:12 förra året på Varvet och blev 25a. Är han möjligtvis den snabbaste ski classics löparen? Har skidsäsongen varit lite för lång eller har han fått in några ordentliga löppass är frågan. Gjorde 33:30 på UT-milen tidigare i våras. Spännande start!       
 Bubblare; 
 
Bennet Hägg – Inte setts till under 2016. Vet att han springer men inte på samma nivå som tidigare. Har absolut det finaste personbästat av alla som tidigare nämnts på denna listan. Vore kul att se honom på startlinjen, du saknas Bennet!

Peter Arnesson – Denna skidorinterande landslagsman har stor löpkapacitet men om han springer varvet eller inte har jag inga uppgifter om. Kan göra ner mot 70 minuter om han är i bra slag och släpper kartan. Kom igen Peter, lös en startplats! 

Jonas Linderholm – Precis som Bennet har det varit tyst kring Linderholm under 2016 förutom ett undantag på en träningstävlingen tidigt i våras. Saknar att se det där lätta löpsteget, den där oslagbara spurten, Karhu-skorna och löparglädjen. Det är dags att göra comeback nu Jonas, vi saknar dig!
Emil Dahlqvist Jönköpings mest vältränade man. Multisportaren som sprang riktigt bra på höredarundan och utmanade både mig och Oskar Lund. Hade varit kul att se på Göteborgsvarvet! 

Vem har jag missat? 
Har ni nån på arbetsplatsen, i kompisgänget eller i släkten som är god nog att springa på 1:20 på Göteborgsvarvet? Jag har garanterat missat någon, upplys mig i så fall. Nu räknar vi ner tillsammans, ni följer holavedens uppladdning bäst här på bloggen, men det kan också bli en och annan selfie på instagram! 
MOT DEN BLÅ LINJEN
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

5 kommentarer

 1. Härligt uppsnack! Blir kul att springa på lördag. Och kul att se hur det går för dig Arvid.

 2. Bokar gärna en plats i 1:15 tåget!

 3. Startnummer 275. Gamleby OK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2022 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑