Den flyende tiden

Lukten av fukt, blommor och gräs. Det varma och det kalla. Ljuset svårdefinerat. Där det svarta möter gult genom rött. En asfaltsväg genom Europa. En promenad. En nynnande melodi. Fyllan som långsamt gungar sig tillbaka och lämnar efter sig ett tomrum innanför ögonvitan. Gårdarna har släckt sina ljus för längesedan. Det är bara jag och luften här. Och hon. Hon som välte omkull allt. Vi andas och promenarar. I ultrarapid. Den känslan. 
 
Den kommer tillbaka och gör mig full av längtan. Längtan efter att få återuppleva de där nätterna efter lokalbesök och berusning. Parfymer, kroppar, värme. Tidsrummet mellan natt och tidig morgon. Det tillhör det förflutna nu. Men det kryper sig på då och då.
 
Har börjat inse att åren går. Det går fort. Var är man när man är 19, 23, 25, 27, 28, 32, 43, 47, 51, 60, 62, 74, 79, 82, 84, 91? Än har jag inte reflekterat, men jag insåg igår att jag var den ende från 80-talet i omklädningsrummet. Noterade även att jag är den ende som stoppar matchtröjan innanför shortsen. Men jag har också blivit uppfostrad att vara ordentlig. Häromdagen var jag den unga och hungriga med rebelliska förtecken. Men tider förändras och det är väl tur. Hungern. Den får aldrig försvinna. Man måste alltid vara på väg. Alltid på väg. Man vaknar inte varje dag som ny, men varje dag är ny och kommer aldrig igen. 
 
Ser på mitt flickebarn. Hon är snart två år. Hon kommer också vandra längs sommarvägarna på natten och förundras över ljuset i horisonten. Det är långt kvar. Men just där och då kommer jag avundas henne. 
 
Jag försöker istället bry mig om det jag kan påverka. Som att hålla mig i form. Bibehålla steget och flåset. Låta pumpen gå på högvarv när jag får chansen. I sann Holavedenanda ska jag börja jobba mer med bålen. Centrum. Ge mina raka och sneda magmuskler utveckling och sen metodiskt bygga vidare. Nästa år, då jävlar. Då ska denna sluggerkropp vara byggd för världens största halvmaraton igen. 
 
 
 
 
 
 

3 kommentarer

  1. Underbar läsning!!!! Tack för delade tankar o stämningar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2022 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑