Taktiskt rätt?

Löpsäsongen inleddes på bästa sätt i år. Efter Vasan kändes 3:20 tempo inte som någonting. Men efter problem med hälarna och många bristfälliga träningsveckor hade självförtroendet fått sig en törn. Men under 44 tänkte jag nog i varje fall klara. Jag startade i ett behagligt tempo och lät Oscar sticka direkt från start. Men luckan framåt hölls ganska liten och Markus och jag hade hela tiden Oscar inom ett intagbart räckhåll. När vi passerade Säby tyckte jag att jag fick trycka på lite för mycket i motvinden och släppteMarkus rygg för att hoppas på att kunna ha krafter kvar från Lyckås och hem (något som aldrig hänt förrut). Sagt och gjort, när kurvan vid Lyckås var tagen försökte jag pressa upp tempot och det svarade bra. Men tyvärr gjorde det även det för Markus och Oscar. Så jag lyckades inte ta in något. Men ett prydligt pers blev det och nära målet på sub42, 42:12. Det hade jag aldrig trott på innan start.
 
Jag roade mig igår med att förutom att brygga öl även jämföra de sista två årens lopp. I grafen nedan ser man hur jag under årets lopp ligger till i förhållande mot 2015 som är ghostrunner. Fram till Bosgårdsbacken ligger jag före men tar det lite lugnare i de kuperade kilometrarna mellan 3 och 5 km. För att sedan hålla ganska jämt tempo på andra sidan sjön även om jag är något efter 2015. När fågelstationen passeras ligger jag 50 m bakom min egen skugga men på de sista 3 kilometrarna springer jag ifatt och förbi med 150 meter. Troligtvis gjorde jag ett taktiskt rätt lopp.
 
Uppdaterade även antalet löpare under 45 minuter. I år backade antalet för andra året i rad. Men segrartider på under 41 är inte så vanliga sista 10 åren.
 

5 kommentarer

  1. Är inte distansen 12,5 km? Enligt grafen är den 12,035 km.

  2. Så trevligt med lite grafer igen. Det var för länge sedan sist.

  3. Du gjorde ett utmärkt lopp men hur var vinden förra året? I år var det ju medvind i början och på slutet vilket snarare är ovanligt under LR.

  4. Vinden gjorde ju det möjligt att hålla bra fart hem från Lyckås. Det blåste rejäl motvind och snöade mellan Säby och Lyckås. Men det är ju lättare att hantera motvinden efter 5-6 km löpning än 10-11.

  5. Grymt Oskar! Sub 33 på milenfixar du snart?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2022 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑