När man trodde att de gröna jularna var här för att stanna och årstiderna blivit oskiljaktiga så kommer hoppet. De blå siffrorna. Väderapparna överbelastas och laggen plockas fram i takt med att de hoppfulla frågorna hopar sig. Är det slut på slitet på asfalten nu? Är det nu det vänder? 
Nästa år kommer börja bra i alla fall.
Det är en tid av bokslut och nystarter nu. Vissa förändringar blir långsiktiga. Andra inte. Min egen erfarenhet är att det kommer en dag när man bestämmer sig för nånting och då gör man det. Det är helt oberoende av nya år. Håller der inte så har man inte bestämt sig. Men för er som ändå bestämmer er för nåt. Lycka till! Må beslutsamheten bli er närmsta vän. 
Jag har inga nyårslöften inför kommande år i år heller. Jag önskar jag hade. Det är kul med målsättningar. 
En som annars kan det där med målsättningar är Springande Snickaren som han kallar sig. Klubbkamrat med Linderholm under hans Huddinge-år. Från att ha varit överviktig ”hetsätare” och gärna klippte några öl för mycket oavsett dag till att idag vara fullständigt slukad av träning och löpning. Hans historia är mer komplex än så och jag lovar (på tal om löften) att lyfta den mer än så. Men på ett par år har han gått från soffpotatis till att för två veckor sedan springa ett 24h lopp på en varvbana i Växjö. Alltid med glädje och entusiasm. Träffade honom under en inomhustävling i Huddinge för två år sedan och det var en trevlig prick dessutom. Poängen är att det går att förändra. Men lura inte er själva om ni inte har gått all-in på beslutet. Det är där skon klämmer.