Tid är pengar jag svär

Molly ser nöjd ut. Då är jag nöjd.
Ända sedan hon blev påtänkt har jag tänkt att vi (jag) ska köpa en sån där löpvagn. När hon sedan kom till världen förstod jag att det verkligen skulle vara nödvändigt då tiden allt som oftast måste utnyttjas till max om det ska bli någon träning att tala om. 
Men det blev aldrig av trots att jag läst tester hit och tester dit. Läst om flera som lovordar träning med vagn. Inte minst för benstyrkan då det ändå frestar på lite att trycka en vagn med ett barn framför sig. Inte minst i backarna.
Men så slog det mig häromdagen att jag kunde ju testa med den ”vanliga” vagnen. Det blev Hallby och dess rullvänliga spår. Efter 2 km sov Molly som en stock. Lycka måste vara att somna till mitt olätta och icke taktfasta löpsteg. 
8 km senare var jag nöjd. Och dessutom lyckades jag med något jag alltid haft svårt med. Att springa runt 5 min/km. Min sargade kropp behöver det men jag har aldrig haft tålamodet. Det är enklare att springa i sub 4-fart. Nu kunde jag inte annat än att se kilometertiden rulla iväg samtidigt som flåset var påtagligt. Äntligen.
Ikväll är det Lidingöloppet On Tour på Hallby. Jag har inget behov av att seeda mig men däremot av att tävla. Det var alltför längesen nu. En jävligt hård mil blir det. I nya skor dessutom. Blir det Holavedsfest? Kommer Sernheim att tackla på bron? Hur många Claesson blir det på startlinjen? Bara några av de frågor som besvaras ikväll. Ryktet gör dessutom gällande att Peter Nilsson ställer ut ikväll. Stålmannen själv verkar knappt berörd av 6 timmars träning i helgen uppdelat på triathlon och rullskidor. Längtar tills jag blir över 40 och kan träna så mycket. 

3 kommentarer

  1. En Emmaljunga? Dom går fint att springa med!

  2. Molly kommer bli en slugger i spåret…det syns att hon har generna!

  3. Ryktena bekräftas. Ikväll ska det tuggas mjölksyra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2020 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑