I blandningen av fantasi och verklighet kan man önska sig olika scenarior när dåtid möter nutid. Vad jag tänker på är den finska jätten Juha Mieto. En man på två meter med en exeptionellt hög syreupptagningsförmåga som förbrukade så pass mycket syre att publiken utmed banan blev svimfärdiga av hans framfart. Hade han varit i nutid hade han med största sannolikhet dragit snabbast av alla i källarhålet. Hans 5k tid hade stått sig genom alla tider. Med säkerhet. Han hade tagit livet av fläkten helt enkelt. Några andra man skulle vilja veta vad de kunde dra 5k Skierg på.
 
1. Alexey Petukhov.
2. Daniel Tynell.
3. Martin Johnsrud Sundby.
 
 
Bubblare: Jerry Ahrlin när han var i gott slag för några år sedan. Han fick barn på halsen och storhetstiden försvann eller tog en paus. Det är upp till honom. Andra bubblare till listan är Daniel Rickardsson och Fredrik Östberg under hans storhetstid vill säga. Blev ju aldrig riktigt som man trodde där under skidspelen 2002. Det ska va folk men längd helt enkelt.
 
På tal om Mieto så stötte jag ihop med Löparlegenden i källaren häromdan. Han berättade om när Mieto var med på borås halvmaraton i början av åttiotalet.Stor som ett hus stod han där likt Micke Spreitz ibland de beniga löparna. Löparlegenden tyckte det var lite tråkigt att Mieto var så dålig på att springa att han flög av så fort tempot höjdes. Men på en stakmaskin. Vilken best. Det var vi eniga om.