Holavedens julkalender – lucka 12

Jag är sjukskriven. Kan ni tänka er? Det har aldrig hänt förut, visserligen har man ju ringt 102800 ett par gånger när man varit myssjuk och inte orkat gå till plugget. Myssjuk förresten, det ordet myntade min handledare. Ja ni hörde rätt. Behöver jag påpeka att han även var min musiklärare, underbar herre som är på pricken lik Nigel Thornberry. 
Denna gången är jag inte myssjuk, jag är faktiskt skadad och ej lämplig att bära fruktlådor. Min axel valde att hoppa ur sitt ursprungliga läge. Där hängde armen löst i ett par minuter innan den ville hoppa tillbaka igen. Onödigt tyckte jag. Detta är väl ett tecken på att det är dags att ta det lugnt med musicerandet. Spela trummer med en arm är det ju bara Travis Barker som klarar av med bravur. Kanske är det dags för comeback i löparskorna. Idag är även dagen jag kastar mig ur boet där jag levat i 20 år. Ganska vältajmat att paja axeln när man ska bära möbler upp på 3e våningen till nya lägenheten. Får bli arbetsledare istället, peka med hela handen går ju göra ändå.

Vad gör jag då istället. Jag har glömt bort hur det är att vara ledig. Tristessen var ett faktum redan kl 07 i morse då jag klev upp. Lyssnar på Winnerbäck, dricker lite kaffe och kollar igenom vad som kan bli ett lämplig ämne för lucka 12. Oklart vad ni är intresserade av då ni kommenterar SÅ SJUKT SÄLLAN!

 
Här kommer i alla fall ännu ett utdrag från Vista-nytt 1996. Jag tar er tillbaka till en sommardag som jag inte minns, men jag var förmodligen där. 
 
Hunnerydsgalan-96
 – Sveriges största tiokamp
 

¨Nu när vintern är antågande kan det vara dags att göra en tillbakablick och summera 1996 års upplaga av Hunnerydsgalan. Med samma strålande solsken och behagliga värme som förra året blev evenemanget, som gick av stapeln 17 Augusti, även i år en storartad succé vilket alla vältrimmade deltagere och en stor entusiastisk publik bidrog till. Epitetet ¨sveriges största tiokamp¨ bottnar i det faktum att det antagligen inte har genomförst en tiokamp som har samlat 37 deltagare någon annanstans i Sverige. Däremot har säkert resultatnivån överträffats i andra tävlingar….

I år utökades Hunnerydsgalan med en sjukamp för damer. Under dagen fick även barnen möjlighet att prova på tre grenar – längdhopp, höjdhopp och 60 meter. Till förfogande hade vi iår en heldag. Tävlingen startade 12:30 och kunde avslutas 19:30. Därefter vidtog prisutdelningen i oset till tända grillar under gemytlig samvaro i en vacker sensommarkväll, med för året nyköpta pokaler och ett antal skänkta priser från bla SAAB Concept, Telia och Agfacolor.

Efter en hård strid ända in på ¨millinjen¨ kunde Andreas Bergström för andra året i rad ta hem slutsegern i herrarnas tiokamp med totalpoängen 3481, knappt före Tobias Haag. Noterbart är att hela 6 personer kravlade sig över ¨drömgränsen¨ 300 poäng. Utöver Andreas och Tobias var det Jan-Arne Wetterheim, Andreas Faager, Anders Sandberg och Niklas JOhansson.

 
I damernas sjukamp kunde Ann-Louise Elfgaard relativt ohotad ta hem slutsegern på 1548 poäng. Det var totalt  8 damer som kom till start och där tror vi säkert att fler deltagere ansluter till år. Juniorsegrn gick till Jakob Jarl.

Det största publika intresset utan motstycke tilldrog sig ¨oldboysens¨ stavhopp. Ett särskilt omnämnande till Tyrone Käll som säkert stärkte sin position i Smålandsstatistiken i klass M50 (2a 1995) genom en förbättrning från 1,60m förra året till årets resultat 2,10m.

För oss i tävlingskommitén är det extra roligt med intresset från alla gamla eldsjälar i IK Vistas friidrottssektion som dyker upp och även hjälper till med tidtagning mm. En video från Hunnerydgalan som Herbert Jobäcker har producerat finns tillgänglig för utlån. Tack Herbert för det

/Tävlingskommitén¨

 

Hade jag varit tillräckligt gammal för att få tävla hade jag troligvis inte fastnat för fotboll, utan istället varit en fullfjädrad tiokampare vid det här laget. Vilket otroligt angagemang som lades ner vid denna gala. Tyvärr finns inte den drivkraften och föreningshjärta kvar vill jag påstå, men jag önskar att någon skulle vilja dra igång samma gala under de närmaste åren så även jag får skämma ut mig i stavhopp. 

På återseende. Nästa lucka gräver vi ännu djupare i resultatlistornas underbara värld. Och den där filmen som Herbert sitter på, Holavedens grävande journalister är redan på jakt…

 
Resultatlista
 

 
 
 
 

4 kommentarer

  1. Var det alltså en duel mellan Ulf Matsson och Niklas Johansson sida vid sida på 1500?

  2. Och den är filmad?

  3. Va gjorde du med axeln? Det där gör ju skitont!

  4. Niklas Solsjö

    2014-12-12 at 10:31 e m

    Kommentar ovan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2022 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑