I lördags blev jag återigen psykad. Lämnade stan för att besöka bekanta i Växjö. Det första jag ser när vi väl kommer fram är en man på rullskidor. Jag känner genast igen den karaktäristiska diagonalåkning och träningskläderna. Jag trodde jag såg i syne och drog iväg ett mess för att kontrollera vad jag såg. Visst stämde det. David ’älgen’ Elgh stakade runt Växjö-sjön 7-8 varv en blåsig och regnig lördagskväll. Det kvittar vart man än befinner sig i Sverige så ser man den mannen träna. Topp 400 på Vasaloppet för älgen, ni vet vem som sa det först. 

Jag har i dagarna gått och köpt mig en bostad. Nu när jag skaffat helskägg är det väl dags att bli vuxen på riktigt. Volvo och vovve får vänta. Jag flyttar närmare Huskvarnaberget, där snökanonerna går för fullt inom 3 veckor (ni vet vem som sa det först). Många nya sociala regler jag måste lära mig. Kan man inreda med en skierg? Får man valla skidor på parkettgolven? Får man åka rullskidor inomhus??
Frågorna är många, svaren är få. Jag och min blivande sambo lär föra en diskussion kring våra skiftande intressen vid flertalet tillfällen. 

Jakten på den perfekta soffan inleddes under gårdagen. Svårt det där. Den får ju inte vara för mjuk och bekväm så att latmasken inom mig blir kronisk. Å andra sidan måste den vara tillräckligt mjuk för att kunna få den där perfekta chipsätarkänslan efter ett långpass uppe på berget i vinter. 

Jakten fortsätter….