Diskutera!

Oroliga tider råder. En förändring sker i Svea rike som kommer kasta om våran tillvaro och livsstil drastiskt. Jag pratar inte om det uppenbara att en ny statsminister är på väg att bilda en regeringen som inte finns. Nej, jag pratat givetvis om Vasaloppets nya anmälningssystem. 

Diskutera! 
SÅ FUNGERAR DEN NYA ANMÄLNINGSMODELLEN – VASALOPPETS SOMMARVECKA 2015


Modellen består av två olika tillvägagångssätt som sker var för sig – först ut är de mest populära loppen CykelVasan 90 och UltraVasan 90. Här sker först en intresseanmälan som är öppen under tre dagar och det spelar ingen roll när under den tiden man gör sin registrering. Därefter delas de registrerade in i två kvoter, en för ”lojala” och en för ”övriga”. För att vara lojal ska man ha deltagit i det aktuella loppet minst en gång de senaste tre åren.

Om antalet lojala deltagare visar sig överstiga kvotens storlek sker lottning och de som inte kommer med flyttas till kvoten övriga, där de får ny chans. Därmed är det inte säkert att alla lojala garanteras en plats. Vasaloppet värnar även om att få en stor grupp förstagångsdeltagare i loppen. De som inte har åkt det aktuella loppet de senaste tre åren
hamnar i kvoten övriga. Om antalet platser överstiger kvotens storlek sker lottning även här.”

6 kommentarer

 1. Är väl en bra tanke att lojala åkare ska gynnas i anmälningsförfarandet men definitionen av lojal känns lite för enkel. Fråga Chippe om han tycker att man är en "lojal" Vasaloppsåkare om man åkt en gång de senaste tre åren.
  Men det kanske blir annorlunda kvoter när de ska applicera principen på skidloppet…

 2. Att något görs för att förändra det faktum att barnen av den digitala åldern premieras när allt handlar om något som är väldigt långt ifrån just det är väl det viktigaste. Förbjud vidareförsäljning av startplatsen kan väl annars vara ett alternativ så vi i alla fall slipper profitmakare på något område i samhället.

 3. Tappar lite "suget" för Vasaloppet de senaste åren, det har blivit för stort på något sätt. Något annat som lockar mer är en riktigt skogsbana på skidor ala 18km holavedsspåret eller vistas gamla 10km. Det var härliga åkturer:).

 4. Jag tror på systemet.
  Dock tveksam till att ja skulle hinna anmäla mig ändå.
  Det bästa vore om någon anmälde mig åt mig.
  Men jag föddes utan tvilling.

 5. Ska vi starta ett företag som bara sköter anmälan till klassikerloppen åt alla motionärer, Palle? Holaveden’s anmälningsservice!

 6. Som även kör dit och vallar ens skidor?
  Vi kallar systemet thorbjörn?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2022 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑