Spännande löpsäsong

Första veckan med någon form av grundträning är avklarad. Benen vill springa snabbt, men jag tvingar mig själv att springa i tuff terräng för att på så sätt hålla km-tiderna höga. Jag hoppas att det ska hålla mig skadefri och bygga upp benmuskelaturen på ett skonsammare sätt. Det har blivit ett par besök på Vista Kulle, Kvigssåsen och Måla Kulle. (Det sista är med sina 330 m.ö.h en riktig höjdpunkt… I dubbel bemärkelse) Kaxholmen är verkligen ett träningsparadis i dessa vackra vårdagar. Sprang ihop 35,5km och det gick någonstans i 5-6 minuterstempo. En perfekt uppstartsvecka efter vinterdvalan med andra ord. 


Gestra.


Gestra. SER NI??


Kvigssåsen med utsikt över Kaxholmen. Namnet sägs komma från en händelse då bondens kviga gick över stupet och strök med. 


Vista Kulle. Årsbästa för att ta sig upp hit,start från min postlåda, ligger på ca 12 minuter.


För er som inte hängt med i löparscenen den senaste veckan har ni missat förmodligen årets lopp. Mikael Ekvall, känd som bajsmannen, sprang under VM i halvmaraton inte bara in på nytt personbästa utan även nytt svenskt rekord. Kul att Mustafa Mohammed äntligen fått lite konkurrens i den absoluta toppen. Konkurrens föder framgång. Ekvall som varit på träningsläger i Australien i 2 månader verkar vara i kanonform. Starten på 10000-meter 4e Maj blir minst sagt spännande. Ingenting är omöjligt verkar det som. Ryktet säger även att Ekvall gör en start på Marathon senare i år. Kan Kjell-Erik Ståhls gamla rekord från 1983 äntligen ryka? Jag hoppas verkligen det. 
Löpsäsongen för svensk sida är spännande. EM i Zürich går av stapeln och svenska landslaget har beslutat att skicka dit en marathontrupp. Därför jagar många topplöpare en plats laget och det innebär snabba marathonresultat. 
Andra spännande marathonstarter i år; 
– Mo Farah, London Marathon. [debut]
– Haile Gebrselassie, Berlin Marathon.
– Adam Sernheim, Växjö Marathon [debut] 
Må väl vänner. Snart ses vi på startlinjerna med nummerlappar fastspända på våra bröstkorgar. 

6 kommentarer

  1. Så jag ska göra debut på växjö? Då var det nästan bestämt eftersom det står på nätet…

  2. What happens om internet stays on internet.

  3. Var finns din brevlåda??!!

  4. Kika gärna in i min blogg, ställ frågor också så det blir lite mer "fart" i bloggen! 🙂 (http://miniwiini.blogg.se/)

    P.S Just nu pågår det en bloppis i min blogg, du hittar nya/begagnade saker ifrån 50:- och uppåt. Kika gärna in och kolla om du hittar något som faller dig till smak! 🙂 Du hittar allt på: http://miniwiini.blogg.se/category/bloppis.html

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2022 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑