Tävlingsdjävulen tar över

Sedan barnsben har man tävlat. Det är en naturlig del av våran uppväxt och man tävlar i allting. Fotboll på rasten, slicka på en kall lyckstolpe på vintern eller vem som hade den starkaste pappan. Skrek någon i klassen ¨Sisten till…!!¨ så vet man ju såklart att det handlade ju inte bara om att undvika sistaplatsen (visserligen en taktik som Anders Limpar borde praktiserat när dom hade backlöpning i Mästarnas Mästare) Nej, givetvis sprang man inte och fisjoggande framför den som låg sist och på så sätt kunna spara sina krafter till nästa strapats. Man satte såklart högsta fart för att knipa förstaplatsen på väg till matsalen. Sådär har det alltid varit och kommer alltid att vara, i alla fall för undertecknad. 

Med åren trodde jag dock att det där beteendet skulle växa bort. Att tävlingsdjävulen bara vågade sig fram när man spelade fotbollsmatch med det lokala division 6 – laget, men tyvärr har jag insett det motsatta. Jag kunde nog bara tygla den bättre när jag hade någon lagidrott att utöva på skolgympan eller på matcher med laget. Nu när jag lagt av med det där och blivit individuell idrottare har den bara blivit värre. Jag tävlar fortfarande i allt.  

Nu börjar det gå ut över vardagen. Jag kan få infall och försöka sätta personbästa i de mest udda vardagssysslor. Gunde Svans duschtest är givet, fast bara då och då. Ibland vill jag faktiskt njuta av de varma duschsstrålarna också. På jobbet en gång fick vi för oss att tävla i vem som lyfte flest banankartonger. Jag minns inte om det var 4 eller 5 jag tog, men jag hamnade i alla fall på en delad förstaplats. Men jag vill hävda att jag vann eftersom jag kunde lyfta en med tänderna. 

Ett ständigt återkommande test är mjölktestet, och se det gärna som en utmaning. Det bästa är att träna ganska hårt innan, gärna i stekande sol och vara relativt uttorkad. Så pass uttorkad att du skulle kunna häva en liter mjölk på kortast tid. Japp, då går det som bäst. Mjölktestet handlar om, precis som det låter, att häva en liter mjölk på kortast möjliga tid. Direkt ur mjölkpaketet eller med hjälp av ett glas spelar ingen roll, huvudsaken är att det är ett nyöppnat mjölkpaket.

Jag anses nu av vissa för att vara ¨vuxen¨ med tanke på att jag fyllt 20 år precis. Men det faktumet att jag fortfarande tävlar mot mig själv när jag dricker mjölk får mig att tvivla på om jag någonsin kommer bli något i närheten av det.. 

Har du egna vardagstävlingar du försöker sätta personbästa i? Kommentera gärna och berätta vad det är för något, så slipper jag att vara ensam om denna tävlingsabstinens.. 

 
 
/arvid

3 kommentarer

  1. Pengar.

  2. Vad har du för PB på mjölken?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2022 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑