Kulturhistoria

 

En kamp med och mot naturen. Det är vad skidåkning handlar om. Att vara trägen och inte ge upp. Att fortsätta på den utstakade linjen och korrigera där det är möjligt. Att veta med sig att det ljusa kan mörkna och att det mörka kommer ljusna. Det återupprepas. IK Hakarpspojkarnan(?) gjorde ett kanonjobb med att få till ett långlopp på landets kanske roligaste 2km bana? Lång backe,kort backe, snäva kurvor och en perfekt motlutsbacke för stakning. Varv på varv 21 gånger i regn och sidvind. Fyra plusgrader och enbart tävlingsdräkt. Det var race.

Människans framgångsfaktor i den karja existensen i den problemfyllda naturen har varit och är samarbete. Själva är vi små men tillsammans är vi allt. Att Holaveden tar ytterligare en seger i ”holavedsloppet” Huskvarna ski marathon är kamratskaps insats. Är det något lopp man inte behöver egen dricka langning  så är det väl på ett 21varvs lopp men det är en extra boost med egen dricka. Oskar & Adina skötte det lika perfekt som TB vallat upp fästet. Att Arvid stod vid sidan och hejade på var roligt. Samma dag som han persade på 3K i Göteborg. Har ni inte sett hans sista varv på Instagram så har ni missat nåt.

Längdskidor är en bra uthållighetessport. Något man kan hålla på med länge. Mäktigt att stå jämte ”Kisa” på startlinjen. Han har fler segrar i ”Holavedsloppet” än hela Holaveden tillsammans. En legend.

Formen är bra. Min son klättrar upp i en tall och känner hur vinden gungar honom. En arm strycker över mitt bröst på morgonen. Man är en lyckligt lottad man.

Ny vecka och fler lopp väntar. Rallarloppet på söndag, eventuellt tre Holavedare på startlinjen. Kommer du inte till start eller vill bli omnämnd på Sveriges bästa reklamfria underground blogg så ta våran väska och langa åt oss. Vi är alltid tacksamma.

Pallen, Kisa och Kingen. The best of the best. Som kuriosa är att Kisas skidor hade Vasaloppsmärken från 1994 och 1995.

4 kommentarer

  1. Stort grattis till seger!

  2. Jag letar efter resultatet men hittar inget trots att Huskvarna Ski Maraton har en egen hemsida. Det är ju sämre än vädret var i lördags. Du låg ju i ryggen på Nässjöåkaren som en magnet när jag gick, ville veta hur långt du var före på slutet. Grattis, Palle!

  3. Micke edgren

    2019-02-12 at 1:02 e m

    Gå in på startlistan på hemsidan så kommer det där Rainer..
    Johan du var Grym i lördags!! Grattis igen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2022 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑