Nu är det igång, hela projektet Vasaloppet 2019. Äntligen. I år har jag verkligen varit en periodare. Dessutom helt utan skavanker och skador. I somras kanske ja gjorde mitt bästa rullskidspass någonsin när ja kom iväg från ”gubbarna” på en hård sjumila runda. Hade kanske mitt livs bästa form när vi var i fjällen och sprang upp och ner upp och ner. Lidingöloppet var det snabbaste ja gjort på distansen. Sernheim spurtades ner på kretsmästerskapet. Sprang för första gången 50km. Springa långt är något ja skulle vilja göra mer av.

När man läser det såhär så ser det ganska bra ut mot mitt högt ställda mål att vara bland dom femhundra. Har varit en lång helg i Orsa och plöjt 20-25mil dessutom fjorton mil i Sälen. Men ändå kan man gå runt och bära känslan av att man är helt ur slag och fysiskt vrakig. Som men legat på botten i flera år och inte är hem för mer än enstaka fiskar. Det är märkligt. Det är väl inte helt omänskligt heller. Jag är nog bara trött halv tolv på kvällen.

Hösten bestod av bara enstaka rullskidspass, ett skidgångspass och Noll meter Skierg. Men lugn det har sprungits och styrketränats. Så lite skidåkning nu så kan vi stå rakryggade i målfållan den där Söndagen i mars.

På tal om märkliga känslor, Ikväll när ja käkade makrill i tomatsås på knäckebröd så kollade jag på min stora idol på youtube Joe Rogan. Det var live från Kalifornien. Mike Tyson satt i studion med grått skägg, fasansfull tatuering i ansiktet och en bombajacka. Läspande berättar han om sitt drogbruk(förväxla ej bruk &missbruk) hur han hittade ett sätt att komma ifrån sig själv. Vilka otroliga märkliga farliga tokiga själsliga upplevelser han har haft. Han är nu i femtio års åldern, son till en alkoliserad mor och engång i tiden planetens hårdaste snubbe. Det finns kändisar och det finns kändisar. Han var the heavyweight champion of the world. Allt efter att av en händelse sprungit in i rätt människa vid rätt tillfälle. En 80årig man. Att han orkade ta sig an en yngling till, att Mike tyson orkade vara just Mike Tyson, det är en bedrift bland bedrifter.Han boxade in över tre miljarder kronor men lyckades ändå vara skuldsatt med 800 miljoner för ett tiotal år sedan. Nu satsar han på att sälja Cannabis, det är ju lagligt i Kalifornien. När ja sitter och tittar på detta märkliga så kan ja ändå känna förståelse.

 

”Premiärturen” blev en halvmara på Hallby med Markus Qvarnström. Han är stark och alltid motiverad. Det sägs att Robban ska åka Stråkenloppet på söndag, han är motiverad.

 

Snyggaste bilden ja hittade i Arkivet.