Syreskuld

Det var löparpropaganda på elljusspåret igår kväll, rena rama kalaset. Bra deltagarantal och en bana med brutal avslutning. Vista har en bra arrangörsstab med Oskar och Olof i spetsen. Hatten av.  Tänkte plocka fram den där gamla texten ja skrev till VistaNytt för tjugo år sen men det är lika bra den förblir glömd. KM i terräng är ju gött ändå. Saker och ting ändras. Det är små marginaler.

Som sagt så spelar ja kortspelet Texas Hold’em no limit en gång i veckan. Den sista tiden har det gått riktigt dåligt. Fruktansvärt dåligt. Haft en del otur men framförallt har det varit för energilöst, okoncentrerat och fullt med felbedömningar. Men i måndags så måste man nått den absoluta botten. Jag var ute efter en hand. En hand. I ett spel som handlar om överlevnad. Det började med man tittade ner på K6 i spader, stora mörkern är femtio och man startar med 3500 i startmarker, det höjs upp med 100 och alla fyra spelar är med. Floppen kommer två, D, fem varav tvåan och damen är i spader, har en fyrkortsfärg och betar tvåhundra till en pott om 600 får syn av en spelare. Turnen är en sexa, betar ut ytterligare tvåhundra på en pott på 1000, blir höjd med ytterligare två hundra som ja synar med par i sexor och fyrkortsfärg. Potten är nu 1800. Bedömer att det inte är osannolikt att motspelaren har topparet. Sista kortet är ytterligare en sexa. Har träffat triss på sista kortet och om han har par i damer så  har han nu bästa två paret på bordet. Betar 600 ihop om en syn då potten är ganska stor, han lägger på ytterligare tolvhundra! Vad kan han ha? Fem fem eller osannolika tre fyra eller har han just bara två paret ?

Potten är nu 4200 och det kostar tolv hundra att fortsätta. Lägger man tolvhundra så har man bara tvåhundra kvar så bedömer man att man vinner så är det lika bra att få valuta för dom också. Har han fem sex? Nja rätt osannolikt. Troligtvis har han dam med ytterligare en relativt högt kort. Jag lägger in synen plus tvåhundra han synar och visar A6 och hela himlen faller ner. Båda har triss i sexor och hans ess slår min kung som kicker. Det är jämmer och elände. Delar ut kort till dom andra resten av kvällen, åt en sockerbulle och drack en kopp kaffe medans ja höll käften. Som sig bör. Livets marginaler är jävliga, så jävliga. Fråga bara Adam Sernheim.

 

Men ja vet att han skrattar, det var ändå en upplevelse utöver det vanliga. Och korten delas ut nästa vecka igen, skam till den som ger sig, en skock får och många barn till den som kämpar på (tänk på Job i bibeln)

/J

1 kommentar

  1. Nästa år tar jag med mig godis till måldomaren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑