Populisten

Vi satt och småskojade lite vid eftermiddagsfikat igår. ”Nu blir det arena på Råslätt” sa jag till min far som är årskortsinnehavare på J-Södras matcher och trogen supporter. ”Då ska jag jävlar säga upp årskortet”.

Tio minuter senare kom allianspolitikerna med beskedet att man ska ”utreda”(detta hemska ord) alternativet på Råslätt. Dessutom titta på upprustning av Stadsparksvallen. Jordbroalternativet skrotas helt. Det var för dyrt tyckte dem. Moderaterna hade visst sett notan nu. Eller nåt sånt. Eller så kom de att tänka på att det är val om två år och då kanske det är dumt att vara fiende med sina egna. Eller kanske. Det är svårt att förstå vad de vill. De där politikerna. Men detta förbannade utredande och vridande och vändande håller på att skicka in J-Södra in i en hemsk situation där matcher kan komma att spelas i Borås. Hemmamatcher alltså. Råslätt var väl illa nog. Anledningen till att Råslätt är fel och även Elmiaområdet har ju givetvis med klubbförankring att göra. Ölmstad vill inte spela sina hemmamatcher i Kaxholmen eller Gränna av samma anledning. En nog så viktig punkt. Värd mer än alla kronor och ören.

Själv är jag Djurgårdssupporter så jag borde väl ge blanka fan i hela den här skiten. Men mönstret att konsekvent skita i idrotten eller nonchalera den går igen i vår kommun. När Spira byggdes som bäst under 2008 kom Svenska fotbollsförbundet med nya skärpta krav för elitklubbar i Sverige. Klubbarna hade fram till 2014 att göra rätt för sig. En sexårsperiod. Nu har det gått åtta år. Och fortfarande harvas det fram och tillbaka om att saker och ting ska utredas. I morgon går J-Södras dispens för att spela på Stadsparksvallen ut. Då får de söka på nytt med beskedet till fotbollförbundet att deras kommuns politiker håller på att utreda olika alternativ. För femtielfte gången. Skrattretande. Hånfullt.

Jag var själv på en presskonferens för tre år sedan. Då var det klubbat och klart. Stadsparksvallen skulle rustas upp. Mats Green,den moderate riksdagsmannen numera, sa att kommunen skulle hjälpa till med driften och J-Södras dåvarande ordförande Sune Lantz var nöjd. Tre år senare säger klubbens nuvarande ordförande Mats Tidstrand att man har mer frågor än svar till kommunpolitikerna. Det säger en del om det totala haveriet detta är. Notan och vem som ska hosta upp är givetvis det centrala. Vem ska betala? Ja det är ju vi. Vi som även betalade Spira. Finkulturens högborg.

Men när det kommer till idrott finns det ett stort svart hål i den här kommunen. Nyligen förklarade Hovslätt och IKHP att övriga kommuner springer ifrån i utvecklingen vad det gäller friidrott på grund av att det inte finns en inomhushall till friidrott. IKHP och Hallby vädjade om hjälp för att upprätthålla spår på sina respektive anläggningar där det nuvarande driftsbidraget försvinner fortare än pistmaskinen hinner starta.

Det känns som det pyr ett lätt missnöje från många i vår kommun. Gemensamt har de att de är inom idrottsrörelsen. Frågan är nu till politikerna: Bryr ni er om idrotten?

3 kommentarer

 1. Stefan Davidsson

  2016-11-30 at 11:20 f m

  så sant!

 2. Kan undras hur mycket alla utredningar har kostat? Lyssnade på presskonferensen igår. Och nu förstår jag varför det tar tid.. Varje kommun med lite självaktning borde väl ändå ha en hyfsad arena… Eller?

 3. Medgångssupporter

  2016-11-30 at 5:07 e m

  Utan en ordentlig arena kommer den allsvenska fotbollen försvinna från JKPG. Publiken kommer inte följa med till varken borås eller råslätt, frågan är om dom ens följer med laget upp till elmia. Utan publik, inget fotbollslag i högsta serien.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2022 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑