Är på gång! Tanken var först att släppa första avsnittet av podden redan igår lagom till skidpremiären i Bruksvallarna men säg det som utfaller så som man tänkt. Det kommer precis som hos pessimisten bli mycket bättre. Misslyckandet med dödslinjen var inte lathet utan att vi tänkt om. Det kommer krävas en hel del hårt arbete men det är just våran starka sida, konditionsidrottssidan.

En podd är en ljudfil med intervju och/eller ett ämne som några personer pratar om. Det är alltså radio vi snackar om men icke live och utan radiostation. Att det kallas podd har kopplingar till världens högst värderade företag Apple. Ordet kommer från deras musikspelare Ipod, de lättkränkta protesterar såklart och vill få fenomenet att bli kallat netcast men det har inte bitit. Vi säger podd, vi gillar Apple.

Det feodala samhällets hemligaste plats kallades det allra heligaste och var ett rum inne i Vatikanen som ytterst få hade tillgång till. Det kapitalistiska samhällets allra heligaste rum finns utanför San José i Kalifornien i staden Cupertino. Där har Apple sitt huvudkontor. Det är otroligt många smarta människor där men ytterst få av dom får tillgång till det allra heligaste. Det finns faktiskt en svensk man som fått träda in där och han heter Fredrik Vinnå. Det är stort.

När Fredrik var liten älskade han verkligen matematik, verkligen älskade. När andra barn sprang sig trötta efter en boll satt Fredrik hemma och pluggade matematik, stenhårt. Det är ovanligt med tioåringar som köper matteböcker på fritiden, men sen är det också ovanligt med svenskar på Apples huvudkontor.

Det finns mycket poddar på nätet, mycket är skräp. Det får ta sin tid men det måste bara bli bra. Allt annat är uteslutet. Man får testa och se, bär det så bär det. Den som lever får se, Holaveden podd bli verklighet.