Jag har alltid gillat att vara i skogen. Speciellt att träna i skogen. Jag har sett mig som terränglöpare, orienterare, MTB-cyklist eller längdskidlöpare. Coolheten på dessa träningsformer har svängt likt en sinuskurva under de 25 år jag hållt på.

Sine curve drawing animation.gif
Sine curve drawing animation” av Lucas V. BarbosaEget arbete. Licenserat under Public domain via Wikimedia Commons.

Just nu verkar dock flera vågformiga rörelser interfererat och skapat en supervåg som alla försöker surfa på. Detta är grymt kul. Två saker förstår jag mig dock inte på.

1. Varför ska allt få ett nytt namn…..Trail, nordic military training, cross training, HIT etc. Sluta hitta på nya namn.

2. Vad ska alla dessa kompritionskläder tjäna till…strumporna förstår jag. Jag förstår fysiken för dom. Men allt annat. Jag tror helt enkelt att den stora massa förstått det sköna med tights men vågar inte ta ordet i sin mun. Det är MK (mode korrekt) att använda kompressionskläder medans tights är nåt som lever kvar från 90-talets konditionsidrottstöntar.

BÄR DINA 90-TALS-TIGHTS MED STOLTHET…och referera gärna till dom som kompressionskläder! Nu ska jag dra ut en visdomstand.